Hasznos tudnivalók

Árak: Az árak fejenként értendők és a megadott szolgáltatásokra vonatkoznak. A részvételi díjak az apartman teljes töltöttsége esetén érvényesek. Ha kevesebb az utas, mint az apartmanban rendelkezésre álló férőhely, úgy üreságy díjat kell fizetni, melyet az on-line rendszerünk kalkulál, és a foglalás alatt jelzi az előre várható költségeket.

Árfolyam: Euróban határozzuk meg árainkat mintegy kerülendő a folyamatos árfolyamváltozással járó nehézségeket. Az euróban meghatározott árak nem változnak. amennyiben forintban szeretnék megfizetni a foglalás költségeit, úgy az euróban meghatározott árakat az aktuális napi MNB középárfolyam +2% kezelési költség mellett tudjuk forintra átszámolni.

Síút igénylés: Az on-line rendszerünkön keresztül, a megrendelési űrlap értelemszerű kitöltésével történik az igénylés leadása. Az igénylés nem jelent garanciát arra, hogy az adott apartmanban adott pillanatban rendelkezésre áll elegendő hely. A szolgáltatások igénylését legfeljebb 2 munkanapon belül, a kapacitások ellenőrzése után visszaigazolunk.

Foglalás: Visszaigazolásunkat követően e-mailben történik. A foglalást 5 napon belül előleg átutalásával kell megerősíteni, mely a részvételi díj 40 %-a, csoportok esetében 25.000 Ft/fő.

Stúdiók és apartmanok: A francia apartmanok általános jellemzője, hogy nem tágasak, ezért is ilyen kedvező az áruk.

Az apartmanok leírásánál a legvalószínűbb apartman/ágytípusokat és méreteket adtuk meg, melyek némiképp eltérhetnek. A francia lakások jellemzője, hogy a bejáratnál egy ablaktalan, pici helységben (hálósarok) van az emeletes ágy, de olykor a hálósarokban nem emeletes, hanem franciaágy, vagy két szimpla ágy található. A francia apartmanokra jellemző szűkös méretek miatt az ágyak is meglehetősen kicsik: az egy fős min. 80-90 cm x 180-190 cm, a kétfős min. 130-140 cm x 180-190 cm.

Az apartmanokat megérkezéskor át kell vizsgálni és a rendellenességet azonnal jelezni kell, ill. elutazás előtt kötelező kitakarítani, (a konyhát akkor is, ha kérnek takarítási díjat) ellenkező esetben a kaucióból vonják le a károkat és takarítási költségeket. A kulcsátvétel általában 15-18 óra között lehetséges. Franciaországban az apartmanokban általános és középiskolás csoportokat nem lehet elhelyezni, hacsak a 18 éven felüliek aránya nem haladja meg az 50 %-kot, illetve néhány esetben elegendő ha legalább 1 felnőtt van az apartmanban.

Utazás busszal: Franciaországba a buszok a turnuskezdési napon, pénteken kora este 16-21 óra között, majd haza a turnus utolsó napján szombat reggel indulnak. Csak a legszigorúbb nemzetközi előírásoknak is megfelelő autóbuszokra kötünk szerződést. Buszaink kiválasztásánál ügyelünk az esztétikus külsőre is. Ülésrendet készítünk!

A sí és snowboard felszerelések mellett egy nagyobb és egy kisebb útitáska engedélyezett. Háziállat a busszal nem vihető fel és nem is utazhat a buszon. Az árak budapesti felszállással értendők, de egyéb felszállási lehetőségekről érdeklődjön irodánkban. Elképzelhető, hogy adott időpontokban, adott síterepekre nem indítunk buszt, de partnereink segítségével megpróbáljuk megszervezni az utazást. Az utazás megtervezése előtt érdeklődjön irodánknál a buszos utazási lehetőségekről.

Utazás autóval: Egyénileg utazó utasok figyelmét felhívjuk, hogy Franciaországba javasolt éjfél körül elindulni, hogy az utazás során felmerülő esetleges akadályok (havazás, útlezárás, terelés, defekt, stb.) kiküszöbölésére még maradjon idő és a szállást is átvehessék probléma nélkül. Az uticélnak megfelelően mindenki készüljön fel a megváltozott közúti szabályokra, úgymint láthatósági mellény, állandó fényszóróhasználat, téli gumi és használható hólánc, sebességkorlátozás, biztosítási nyomtatványok, stb. Franciaországban kötelező eldobható szondát tartani a gépjárműben, melyet bármilyen francia benzinkútnál be lehet szerezni.

Síbérlet: A honlapunkon feltüntetett csomagárak minden esetben tartalmazzák a 6 napos síbérlet árát. A kedvezőtlen időjárási viszonyokra való tekintettel sajnos nem áll módunkban visszatéríteni a bérletek árából. Egyre több síterepen bevezetik a „Key Card” redszert amelyért az átvételkor 3-5 Eur kauciót kérnek, de a lejáratkor a váltás helyén/automatánál visszaváltható. Bizonyos terepeken a síbérletekhez fénykép szükséges, ha ilyen van azt jelezzük honlapunkon. A sífelvonókat mindenki saját felelősségére használja. A kijelölt sípályákról letérni szigorúan tilos!

Utasbiztosítás: Nem elegendő az EU kártya, habár annak nincs felső limithatára, viszont a nyugati országokban az egészségügyi ellátásnak általában 10-20 %-os önrésze van, amely akár a több százezer forintot is elérheti, nem számítva a hegyimentés (pl. helikopter) költségeit. Tehát javasoljuk, hogy mindezek mellett utasaink kössék meg irodánkban az EUB Biztosító biztosítását. Ezért cserébe a biztosító átvállalja a felmerülő költségeket és megszervezi a mentést, szállítást, ellátást, stb….

Útlemondási biztosítás: Irodánkban útlemondási biztosítás is köthető, melynek költsége a részvételi díj 5 százaléka és ha bármi komoly akadálya merül fel az elutazásnak, úgy a részvételi díj 80%-át megtéríti.

Maradj fókuszban!

Szeretnél időben értesülni a kedvenc szálláshelyeidről? Iratkozz fel
hírlevelünkre és ne aggódj, nem szemeteljük tele a postaládádat!