Valmorel

55

sípálya

165 km

sípályák hossza

1250-2550 m

magasság

1

szállás

115km

Kék sípályák hossza

35km

Piros sípályák hossza

15km

Fekete sípályák hossza

32

Tányéros felvonók száma

18

Ülőliftek száma

3

Gondolakabinos felvonók száma

Valmorel Franciaország talán legszebb és leghangulatosabb sí települése. Modern, hiszen csak a 70-es, 80-as években kezdték el igazán kiépíteni a sícentrumot, a kialakításakor mégis nagy figyelmet fordítottak a környéken ismert szavojai stílus és építészeti hagyományok megőrzésére. Az autómentes faluközpontban rengeteg kávézó, étterem és bár várja a pihenni, szórakozni vágyókat. Gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt nagy programválaszték kínálkozik síelés után úgy, mint korcsolyázás, szánkózás, éjszakai kirándulás…

A népszerű falu, akár a francia sítelepülések nagy része, közvetlenül kapcsolódik a pályákhoz. A legtöbb szállásról 100-200 métert kell csupán gyalogolni, hogy elérjük az első felvonót.

Valmorel a 165 km-es Grand Domain síterülethez tartozik, melynek másik nagy központja Saint Francois.

A hatalmas pályarendszer minden sítudást kielégít, mégis inkább a kezdőknek és családosoknak ajánljuk, hiszen a pályák döntő többsége kék jelzésű.

Snowpark, sífutók

Grand Domain a maga 165 km-es pályarendszerével tökéletes választás azok számára, akik először csatolnak lécet és azoknak is, akik már profi szinten űzik a népszerű sportot.

A pályarendszer alsóbb szakaszain inkább könnyű és közepesen nehéz pályák találhatók, a haladóknak a Col du Mottet (2403) és a Col de la Madeleine környéki lejtők nyerik el a tetszését.

Több, változatosan kiépített hópark várja a sznowboardosokat, de a sífutó lécet sem kell otthon hagyni, hiszen Valmore-lben 20 km, Saint Francois-ban 40 km sífutópályát építettek.

Elhelyezkedés

A síterep szállásai

Maradj fókuszban!

Szeretnél időben értesülni a kedvenc szálláshelyeidről? Iratkozz fel
hírlevelünkre és ne aggódj, nem szemeteljük tele a postaládádat!