Valmeinier

81

sípálya

150 km

sípályák hossza

1430-2600m

magasság

1

szállás

60km

Zöld sípályák hossza

40km

Kék sípályák hossza

38km

Piros sípályák hossza

12km

Fekete sípályák hossza

30

Tányéros felvonók száma

11

Ülőliftek száma

14

Gondolakabinos felvonók száma

2

Nagykabinos felvonók száma

1

Snowparkok száma

A Maurienne-völgy síterepe az északi és a déli Alpok határán található 1.800 méter magasságban, amely a legfiatalabb sítelepülések egyike. Az alpesi stílusban épült házak igazán tradicionális hangulatot árasztanak, amihez társul a rendkívül gyerek és családbarát feltételekkel rendelkező terep is. Családoknak, kezdőknek is bátran ajánljuk ezt a síterepet, ahol a 150 km hosszú pálya részei: a központi Creq du Quart, a Valloire feletti Setaz és a Valmeinier völgyekkel különül el egymástól. A pálya 70 %-a 2000 méter feletti, így igen hóbiztos terepről van szó.

Setaz és Creq du Quart közti átcsúszást biztosító egyik kék pálya hossza szintkülönbsége 1050 méter és mindenezt 12 km alatt tehetjük meg.

Kiváló terep snowboardosok számára is, hiszen snowparkkal került kialakításra U rámpával és átalakított versenypályákkal.

De ha ez mind nem lenne elég, a hatnapos bérlet a közelben lévő (20 km) Val Thorens-i pályákra is érvényesíthető egy napra (kiegészítő bérlet ellenében, ami 21 euro). A 3 Völgy sokak számára ismerősen cseng – Európa és a világ legnagyobb összefüggő síterepe 600km-nyi pályarendszerével és 3200 méteres csúcsaival.

 

Elhelyezkedés

A síterep szállásai

Maradj fókuszban!

Szeretnél időben értesülni a kedvenc szálláshelyeidről? Iratkozz fel
hírlevelünkre és ne aggódj, nem szemeteljük tele a postaládádat!