Valfrejus

27

sípálya

65 km

sípályák hossza

1550-2737m

magasság

1

szállás

28km

Kék sípályák hossza

33km

Piros sípályák hossza

4km

Fekete sípályák hossza

3

Tányéros felvonók száma

4

Ülőliftek száma

1

Gondolakabinos felvonók száma

Valfrejus, akárcsak a közeli La Norma, francia viszonylatban kicsi síterep, ennek ellenére mégis minden síelőt kielégít egy hat napos sítábor alkalmával.

A 2737 m-es magasságon található Punta Bagna csúcsról indul egy technikás fekete, egy piros pálya és a híres Jeu nevezetű könnyű pálya, mely 13 km hosszan vezet le egészen 1550 m-ig. A pálya gyönyörű vörös fenyővel tarkított erdőn át vezet, és többek között elhalad egy a második világháborúból fennmaradt bunker mellett is. Az Ouvrage Pas du Roc a híres alpesi Maginot védrendszerhez tartozik.

A pályarendszert leginkább kezdőknek ajánljuk, a lesikló pályák zöme ugyanis könnyű, vagy közepesen nehéz jelzésű.

Valfrejus síterepét ugyanakkor sok freerider és snowboardos keresi fel, a hegyoldalban ugyanis nagy területeken van lehetőség off-piste síelésre.

Közeli síterepek

Valfrejus teljes pályarendszerén kívül bérletet lehet venni még a közeli La Norma-hoz, Val Cenis-hez, illetve Aussois pályáira.

Kirándulások, egyéb programok

Modane alig 5 km-re található Valfrejus sícentrumtól. A település többek között egy 600 m2 területen fekvő wellness központtal várja a síelés után lazítani kívánkozókat. A létesítményben törökfürdő, szauna, pezsgőfürdő és squashpálya is van.

Elhelyezkedés

A síterep szállásai

Maradj fókuszban!

Szeretnél időben értesülni a kedvenc szálláshelyeidről? Iratkozz fel
hírlevelünkre és ne aggódj, nem szemeteljük tele a postaládádat!