Tignes-Val d’Isere

99

sípálya

300 km

sípályák hossza

1550-3456 m

magasság

1

szállás

170km

Kék sípályák hossza

78km

Piros sípályák hossza

52km

Fekete sípályák hossza

19

Tányéros felvonók száma

25

Ülőliftek száma

3

Gondolakabinos felvonók száma

Az „új” Tignes falu 1952-ben lett újjáépítve, amikor az Isére folyót felduzzasztották és az egykori település a LAc Du Chevril tó fenekén eltűnt.

A mai, 2100 méter tengerszint feletti magasságban található település Európa második legmagasabban fekvő síközpontja lett. A modern település a síelés utáni programok rendkívül széles választékát kínálja! Rengeteg étterem, bár és szórakozó hely várja vendégeit, de az éjszakai szánkózástól kezdve a wellnessezésen át, egészen a siklóernyőzésig mindenre van lehetőség.

Tignes freestyle síelő világversenyeiről is ismert síterep. 1986-ban rendeztek itt például freestyle világbajnokságot, de az 1992-es téli olimpián is Tignes volt a freestyle-versenyek helyszíne.

Síliftek, hóágyúk, snowpark, sífutók

Kezdőknek és haladóknak egyaránt remek választás Tignes Síterepét választani.

100 db jelzett sípálya, 1900 m szintkülönbség, rengeteg pályán kívüli sílehetőség, félcső, air-bag, boardercross pályák, 40 km sífutó pálya.

ek közt a francia alpok leglátványosabb liftszerkezete. Síelők, akik a Grande Motte hegycsúcsra szeretnének jutni, először is a nagyon modern földalatti „Funiculaire Grande Motte” siklóval mennek, amely csak 5 perc alatt 3.030 méterre megy fel. Ezután egy függővasúttal tovább megy a menet a Grande Motte csúcsa alá 3.400 méteren.

Espace Killy

 

Elhelyezkedés

A síterep szállásai

Maradj fókuszban!

Szeretnél időben értesülni a kedvenc szálláshelyeidről? Iratkozz fel
hírlevelünkre és ne aggódj, nem szemeteljük tele a postaládádat!