SuperDévoluy

56

sípálya

100 km

sípályák hossza

1470-2510 m

magasság

3

szállás

16km

Zöld sípályák hossza

49km

Kék sípályák hossza

25km

Piros sípályák hossza

10km

Fekete sípályák hossza

17

Tányéros felvonók száma

5

Ülőliftek száma

1

Gondolakabinos felvonók száma

SuperDévoluyban (ejtsd: szüperdévolüi) mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb lejtőket, a kezdőknek a szálláshoz közel eső kék pályákat, a haladóknak a magasabb részeken fekvő fekete pályákat ajánljuk.

Maga a síterep tulajdonképpen egy nagy hegyoldal, melynek két oldalán helyezkedik el a két település Superdevoluy és Joue du Loup (ejtsd: lá zsü dö lu). A leghosszabb pálya a Le Pierra 2510 m-es csúcsáról 5 km hosszan lefutó Le Pierra – Les Chaumettes pálya 990 m szintkülönbséggel. A snowboardosok számára van félcső és egyéb speciális pályák. A síterepet mintegy 40 km-nyi sífutópálya egészíti ki.

SuperDévoluy bulis hely, Joue de Loup meg nyugis hely

A hegy két oldalán két különböző hangulatú falut köt össze ez a mindenkinek ajánlott több mint 100 km-es pályarendszer.  SuperDévoluy, a futurisztikus kinézetéről és az óriási központi épületéről ismert, míg La Joue du Loup-ban pont az ellenkező üdvözli a síelőket.

A szórakozni vágyó fiataloknak ajánljuk Superdevoluy-t, ahol jó esti bulik és változatos pályák várják a sízőket és snowboardosokat. Superdevoluy-ban az apartmanházak közvetlenül a sípályáknál fekszenek, és a házak alsó három szintje kizárólag a szórakozásé. Van uszoda, szauna, játékterem, mozi, disco, és persze éttermek, kis bárok, így nem meglepő, hogy elsősorban a fiatalok kedvelik ezt a helyet, nem utolsósorban azért is, mert a sícentrum rendkívül kedvező síbérlet- és szállásárakkal rendelkezik.

A síterep másik települését csakis kis épületek és főként kényelmes faházak tradicionális stílusban alkotják, La Joue du Loup-ot emiatt gyakran a „fából készült állomásnak” nevezik.

Síliftek, hóágyúk, snowpark, sífutók

Superdevoluy kivilágított éjszakai sípályával is rendelkezik. Az alacsonyabb régióban 80 hóágyú biztosítja a havat az esetleges csapadékszegény teleken.

A boradosok kedvence az úgynevezett Mushroom‘s park, melyhez 2000 méter magasságban egy boardercross-pálya és slopestyle-terület tartozik.

SuperDévoluy alpesi síelői mellett az északi sportok kedvelői is jól érezhetik magukat: 15 pályából álló 35 kilométernyi sífutópálya egészíti ki.

Kirándulási lehetőség

40 km-re található Gap városa, amit nemcsak szép, régi épületei miatt, de a kedvező árú bevásárlóközpontok miatt is érdemes lehet meglátogatni.

Elhelyezkedés

A síterep szállásai

Maradj fókuszban!

Szeretnél időben értesülni a kedvenc szálláshelyeidről? Iratkozz fel
hírlevelünkre és ne aggódj, nem szemeteljük tele a postaládádat!