Risoul

Vars

116

sípálya

185 km

sípályák hossza

1650-2750m

magasság

6

szállás

33km

Zöld sípályák hossza

72km

Kék sípályák hossza

64km

Piros sípályák hossza

16km

Fekete sípályák hossza

27

Tányéros felvonók száma

18

Ülőliftek száma

2

Gondolakabinos felvonók száma

7

Snowparkok száma

Az élet napos oldala

Risoul – Vars a déli Alpok egyik legkiválóbb síparadicsoma, hiszen a kezdők és a profik egyaránt besíelhetik a teljes pályarendszert, de a snowboardosok is kedvükre szűzhavazhatnak, vagy kipróbálhatják ügyességüket a több mint 500 m szintkülönbséget meghaladó snowparkban.

A 185 kilométeres pályarendszer a magyar csoportok egyik kedvenc síparadicsoma. Déli fekvésének köszönhetően a nappalok hosszúak, átlagosan az év 300 napján süt a nap ennek ellenére a 2750 méteres magasságot is elérő pályák hóbiztosak, az alsóbb régióban a hóágyúzás megoldott.

A Forêt Blanche (fehér erdő) síterület az Écrins Nemzeti Park és a Queyras természetvédelmi terület között fekszik. Nevét a több mint 600 hektár dús vörösfenyőerdőnek köszönheti, amely egészen 2200 méter magasságig tart.

Most akkor Risoul, Vars vagy Forêt Blanche?

Az 1850 méteren fekvő Risoul és a hasonló magasságokba érő Vars 1990 óta együttesen alkotják a Domaine de La Forêt Blanche elnevezésű sírégiót. Mindkét település egy-egy központot alkot, ahol minden megtalálható, így mindkettő egyformán jó kiindulópontja a síelésnek.

Síliftek, hóágyúk, snowpark,

47 Felvonó áll a síelők és snowboardosok rendelkezésére, a pályák egy harmadán megoldott a hóágyúzás. Ugyanakkor a pályarendszer 83%-a kétezer méter felett található.

Itt található Franciaország leghosszabb snowboard pályája, mintegy 2 km hosszal és 500 m szintkülönbséggel, valamint van számukra félcső, “szupercső” és 7 snowpark.

ABS, chiptuning és egyéb extrák

Csak felsorolásképp 45 km hótalpas- és sífutóútvonal, 7 darab snowpark, 2 boardercross pálya, 1 szlalom pálya, 2 természetes szánkópálya, 1 ingyenes kezdő terület, 1 „nyári” bobpálya, korcsolyapálya, játékterem, hómotor, disco, meg minden…

Kirándulási lehetőségek

Valamelyik este érdemes lehet lemenni a 19-km-re található Embrun városába. Kedves, hangulatos francia kisváros régi épületekkel, szép terekkel, és kellemes éttermekkel. De innen a világörökségi építményket felvonultató Briançon is csak 36 km.

Elhelyezkedés

A síterep szállásai

Maradj fókuszban!

Szeretnél időben értesülni a kedvenc szálláshelyeidről? Iratkozz fel
hírlevelünkre és ne aggódj, nem szemeteljük tele a postaládádat!