Les Arcs

118

sípálya

194 km

sípályák hossza

1200-3226 m

magasság

2

szállás

98km

Kék sípályák hossza

60km

Piros sípályák hossza

36km

Fekete sípályák hossza

25

Tányéros felvonók száma

29

Ülőliftek száma

5

Gondolakabinos felvonók száma

2

Snowparkok száma

Les Arcs, a 425 km-es Paradiski sírégió keleti részére eső pályarendszer, amely már önmagában is felvillanyozza az embert.

A 180 km-es Les Arcs-ot 5 sícentrum alkotja, ezek a Bourg-Saint-Maurice, az Arc 1600, az Arc 1800, az Arc 1950 és az Arc 2000. A terep legmagasabb hegycsúcsa a 3226 méteres Aiguille Rouge, melyről egy 7 km hosszú fekete és piros pályákból álló, egybefüggő szakasz vezet le egészen 1200 m-ig. Ez a pályaegyüttes kihagyhatatlan élményt nyújt a haladók számára.

Les Arcs egy rendkívül változatos síterep, melyben szűkebb erdei csapások, széles vonalvezetésű meredek és lankásabb pályák, buckás és tökéletesen leratrakkolt pályák váltják egymást. Itt tényleg mindenki megtalálhatja a számítását!

A szomszédos LA Plagna-hoz viszonyítva Les Arcs-ot inkább a gyakorlottabbaknak ajánljuk, míg a Paradiski nyugati oldalán fekvő sí komplexumot a kezdők élvezik jobban.

Síliftek, hóágyúk, snowpark, sífutók

 

Paradiski sírégió

Azok, akik nem elégszenek meg 136 db jelzett pályával, bérletet válthatnak a Paradiski sírégióra, mely 2004-ben alakult a kétemeletes Vanoise Express megépítésével. A világ leggyorsabb nagykabinos liftje, akár 40 km/h-s sebességgel képes elrepíteni egy nagyobb, több lehetőséggel kecsegtető világba, amit úgy nevezünk, hogy Paradiski.

 

Elhelyezkedés

A síterep szállásai

Maradj fókuszban!

Szeretnél időben értesülni a kedvenc szálláshelyeidről? Iratkozz fel
hírlevelünkre és ne aggódj, nem szemeteljük tele a postaládádat!