Les 2 Alpes

46

sípálya

203 km

sípályák hossza

1280-3560m

magasság

4

szállás

41km

Zöld sípályák hossza

92km

Kék sípályák hossza

46km

Piros sípályák hossza

24km

Fekete sípályák hossza

24

Tányéros felvonók száma

21

Ülőliftek száma

1

Gondolakabinos felvonók száma

1

Nagykabinos felvonók száma

3

Snowparkok száma

Les 2 Alpes 3600 – a jégbe zárt paradicsom

Ahol 3600 nem a település irányítószáma, hanem a legfelső sípálya tetejének a tengerszint feletti magassága. Les2Alpes 3600 /ejtsd:lédözalp/ nemhogy Európa, de a világ egyik legismertebb sípályája. Felvonóinak sokasága, és az ezeket megkoronázó gleccservasút 3600 méteres magasságba repítenek fel minket. Innen majd’ 2000 méteres szintkülönbséget besíelve jutunk el a pálya aljára 1650 méterre.

Síliftek, snowpark, hóágyúk

A világ egyik legjobb snow parkja hihetetlen bemutatóknak ad otthont kellemes zene kíséretében. Ausztráliából, Amerikából is ide járnak a snowboard őrültjei. Az alacsonyabb régiókban 208 hóágyú is garantálja a pályarendszer tökéletes állapotát. Nem feledkezhetünk meg a szokatlanul nagy sebességgel közlekedő 8 (!) fős ülőliftekről sem, melyek mellet szinte elveszti az értelmét a liftre történő várakozás fogalma.

Maga a település? Na az se gyenge.

Különösképp Les2Alpes 1600 méteren fekvő központi része. Ha zsongó éjszakai életre vágysz, Les2Alpes-ban nem fogsz csalódni. Apartmanok 1800 méteren is vannak, de az üzletek, bárok, éttermek és disco-k sokaságát a központban találjuk. A központban ráadásként van korcsolyapálya és uszoda is wellness részleggel.

Kirándulási lehetőségek

Síbérlettel ingyenesen használhatók 1-1 nap Serre Chevalier, Alpe d Huez, Montgenévre pályái is, melyet azonban elsősorban az akciós heteken korlátozhatnak. S, ha ez mind nem lenne elég… Les2Alpes pályarendszeréhez szervesen kapcsolódik a méltán világhírű La Grave teljesen kezeletlen, szűzhavas lejtői, melyek jelentős hatást gyakorolnak az interkontinentális síturizmusra… A terep az extrém sízők Kába köveként vonzza magához a sítalpas zarándokokat. La Grave-re kiegészítő bérletet kell venni (20-25 euró/nap)

Elhelyezkedés

A síterep szállásai

Maradj fókuszban!

Szeretnél időben értesülni a kedvenc szálláshelyeidről? Iratkozz fel
hírlevelünkre és ne aggódj, nem szemeteljük tele a postaládádat!