La Plagne

136

sípálya

225 km

sípályák hossza

1250-3417 m

magasság

3

szállás

139km

Kék sípályák hossza

59km

Piros sípályák hossza

27km

Fekete sípályák hossza

25

Tányéros felvonók száma

36

Ülőliftek száma

9

Gondolakabinos felvonók száma

La Plagne, a 425 km-es Paradiski sírégió nyugati részére eső pályarendszer, amely már önmagában is felvillanyozza az embert.

A 4 nagy részre (Aime, Bellentre, Champagny-en-Vanoise és Mâcot-la-Plagne) osztható síterület az 1960-as, 70-es években kezdte meg fejlődését, és azóta is folyamatosan modernizálják, bővítik.

La Plagne, a maga 225 km-es „házi” lesiklóival minden korosztálynak és sítudásnak kedvez. A kék pályák száma meggyőző a kezdőknek, de a 3000-es Bellecote gleccseren lévő piros és fekete jelzésű lejtők kihívást tartogatnak a legjobbaknak is.

La Plagne területén rengeteg lehetőség kínálkozik a pályán kívüli síelésre és snowboardozásra, de több kiépített snowpark is szerepel a listán.

A síelésen kívül, vagy a síelés után ki lehet próbálni az 1992-es téli olimpiára készült bob pályát, de lehet korcsolyázni, squash-olni, szaunázni és vásárolni. A 4 település mindegyike számos étteremmel várja a vendégeit, ahol a különleges szavojai specialitások közül lehet válogatni.

Paradiski sírégió

Azok, akik nem elégszenek meg 136 db jelzett pályával, bérletet válthatnak a Paradiski sírégióra, mely 2004-ben alakult a kétemeletes Vanoise Express megépítésével. A világ leggyorsabb nagykabinos liftje, akár 40 km/h-s sebességgel képes elrepíteni egy nagyobb, több lehetőséggel kecsegtető világba, amit úgy nevezünk, hogy Paradiski.

Síliftek, hóágyúk, snowpark, sífutók

A pályák egy jelentős része kék jelzésű, melyek a településekről egy karnyújtásnyira helyezkednek el. Több gyakorlólift és gyakorló pálya várja a kicsiket és kezdőket.

A Bellecote gleccser és Les Coches környékén remek piros és fekete pályák sorakoznak.

A több, mint 130 jelzett sípályán kívül egy snowpark (félcsővel) és két boardercross pálya várja a snowboardosokat. La Plagne körzetében 50 km-es sífutópálya is van.

A síterep szállásai

Maradj fókuszban!

Szeretnél időben értesülni a kedvenc szálláshelyeidről? Iratkozz fel
hírlevelünkre és ne aggódj, nem szemeteljük tele a postaládádat!