Chamrousse

46

sípálya

90 km

sípályák hossza

1400-2250 m

magasság

1

szállás

45km

Kék sípályák hossza

29km

Piros sípályák hossza

16km

Fekete sípályák hossza

16

Tányéros felvonók száma

9

Ülőliftek száma

1

Gondolakabinos felvonók száma

A síterepet az 1968-as, Grenoble-i téli olimpiára építették, itt tartották ugyanis a lesikló számokat. Azóta persze rengeteg fejlesztés történt. A mai 90 km-es, modern pályarendszert továbbra is leginkább a közeli város lakossága használja.

A pályarendszer tökéletes választás a kezdők és családosok számára, de a haladók is megtalálhatják itt a kedvenc pályáikat. Azok, akik pezsgő, éjszakai életre vágynak, utazzanak le Grenoble városába, mely mindösszesen 20 km-re található a sícentrumtól!

Chamrousse kiemelet gondot fordít a hóparkjainak gondozására, melyekben a snowboardosok gyakorolhatják a figurákat. Ha Chamrousse mellett döntesz, akkor ne hagyd ki az éjszakai síelést se! Egy hosszú, kellemes vonalvezetéső piros pályát választottak a kivilágításra.

Síliftek, hóágyúk, snowpark, sífutók

A síterep 1400 m-ről indul felfelé. Az alsó, keleti fekvésű pályákat inkább a kezdőknek ajánljuk. A La Croix de Chamrousse (2250 m) csúcsra összesen 3 lift viszi föl a síelőket, egy kabinos és két húzúlift. Innen a kezdők 1 hosszú és nagyon szép panorámával rendelkező kék pályán juthatnak le a starthoz, a tapasztalt síelőknek több, komolyabb pálya áll rendelkezésükre. A csúcsról 3 db fekete pálya is indul, melyek közül kettő olimpiai.

A 90 km-es pályarendszert összesen 17 db sílift, 4 db sznowpark és egy 40 km hosszú sífutó pálya szolgálja ki.

A pályarendszer szezonja elég hosszú, annak ellenére, hogy viszonylag alacsonyan helyezkedik el. A pályák fekvése és a hóágyúk megfelelően biztosítják a kívánt hóvastagságot.

Kirándulási lehetőség

Chamrousse gyakorlatilag Grenoble városa felett található. Autóval alig 40 perc, míg lejuthatunk a 210 m tengerszint felett található városba. Tipikus francia város, tele kisebb-nagyobb terekkel, melyeken sorakoznak a kávézók, éttermek, bárok. Nem mindennapi élményt jelent, amikor egy frissen sült baguettet majszolva bámulod a város fölé magasodó 3000 m-es alpesi csúcsokat.

Grenoble már a kelta időkben is lakott volt. Azóta nagy utat tett meg. Ma egy modern metropolisz, mely történelmi belvárosával igazán barátságos, meleg hangulatot áraszt. Érdemes ellátogatni a Bastille-ba, amelyet drótkötélen vagy gyalogosan lehet megközelíteni.

Elhelyezkedés

A síterep szállásai

Maradj fókuszban!

Szeretnél időben értesülni a kedvenc szálláshelyeidről? Iratkozz fel
hírlevelünkre és ne aggódj, nem szemeteljük tele a postaládádat!