Alpe d’Huez

133

sípálya

250 km

sípályák hossza

1250-3330 m

magasság

2

szállás

52km

Kék sípályák hossza

129km

Piros sípályák hossza

69km

Fekete sípályák hossza

30

Tányéros felvonók száma

25

Ülőliftek száma

15

Gondolakabinos felvonók száma

Alpe d’Huez. Ismerősen cseng a név azok számára is, akik a Francia Alpokat nem csak télen keresik fel. A Tour de France legendás hegyi szakasza az egyik legkeményebb és leg vérpezsdítőbb szakasz a versenyben. 1952 óta szinte minden évben felhozzák ide a mezőnyt. Kihagyhatatlan, látványos elem, ahol a több ezres szurkolósereg szédületes fesztivállal várja hőseit.

Téli erényeit nézve is bőven megállja a helyét Alpe d’Huez. A 250 km-es pályarendszer a síelők paradicsoma.

A nagy múlttal rendelkező síterep méltán népszerű minden síelő és snowboardos körében.

Itt található Európa leghosszabb fekete pályája, mely a Sarenne nevű gleccseren át vezet, a 3330 m-es Bic Blanc csúcsról indulva. A 16 km-es pályán egészen 1860-ig lehet leereszkedni, egy huzamban.

A csúcsról indul még a síterep másik különlegessége. A Le Tunnel pálya egy 200 m hosszú alagúton át vezet egy buckás, fekete pályához. Igazi nyalánkság azok számára, akik már jó pár éve űzik ezt a remek sportot és nem vetik meg a kihívásokat.

Több települést érintenek a pályák, de a központ egyértelműen Alpe d’Huez. Az élet itt felpörög, ahogy a liftek esténként leállnak. Rengeteg szórakozó hely várja a bulizni vágyó fiatalokat, de van bowlingpálya, korcsolyapálya, uszoda és szauna is.

Akik nyugodtabb körülmények között szeretnék kipihenni az egész napos síelést, azoknak az Oz en Osians nevű településen található szállást ajánljuk.

Síliftek, hóágyúk, snowpark, sífutók

A 250 km-es pályarendszeren mindenki megtalálhatja a számítását. A kezdőknek és a gyerekeknek az alsóbb részeket ajánljuk. A kék és zöld pályák zöme 2500 m alatt található. A középső szakaszon rengeteg piros jelzésű lejtő van, míg a csúcshoz közeledve a profik szemezgethetnek a fekete pályák között.

A pályakezelők több snowparkot alakítottak ki a snowboardosoknak és freestyle síelőknek.

Alpe d’Huez-en éjszaka is síelhetsz.

Több, mint 80 lift szállítja a síelőket.

A csapadékszegényebb teleken majd 1000 hóágyú gondoskodik a hó megfelelő vastagságáról, de a magas fekvésnek köszönhetően amúgy sincs ok az aggodalomra, a síparadicsom hóbiztos.

Elhelyezkedés

A síterep szállásai

Maradj fókuszban!

Szeretnél időben értesülni a kedvenc szálláshelyeidről? Iratkozz fel
hírlevelünkre és ne aggódj, nem szemeteljük tele a postaládádat!